top of page

Koor-3-daagse 'zin in zingen!' 2023 groot succes!

Stichting Koorplein Noord-Brabant organiseerde van 20-22 oktober een Koor3Daagse in accommodatie Beukenhaeghe in Moergestel, voor zangertjes tussen de 7 en de 18 jaar die zin in zingen hadden. En zin in zingen hadden ze zeker.

Zestien deelnemers uit heel Noord-Brabant schreven zich in. Acht jongeren en acht basisschoolleerlingen. Vanuit Schijndel was Kinderkoor Tof! met negen zangertjes goed vertegenwoordigd. Onder leiding van een zeer bekwaam docententeam bestaande uit Claudia Franzen, Petra Schoonenboom en Margré van Gestel werden o.a. twee composities ingestudeerd voor kinderkoor. Tijdens de koor3daagse heeft de groep gezamenlijk een prestatie van formaat geleverd. De composities ‘Zingen in Brabant’, drie jaar geleden gecomponeerd door Leo Aussems op initiatief van Stichting Koorplein Noord-Brabant, werd 5 stemmig fantastisch goed uitgevoerd. De nieuwe compositie van 2023 was het stuk ‘Vrijheid’ gecomponeerd door José Retra. Deze compositie ging tijdens het slotconcert in première.

Het afsluitende concert op de zondagmiddag werd goed bezocht en het programma was heel gevarieerd. Het publiek werd getrakteerd op verschillende ‘singing games’ en 1, 2 en zelfs 5 stemmige muziek in verschillende talen. Er klonk een trombone solo, de jongeren lieten hun zelf gecomponeerde lied horen, er werd een Zulu lied gezongen en het publiek luisterde naar een lied waar heel veel Italiaanse woorden in voorkwamen. Daarnaast werd er instrumentaal geïmproviseerd.


VERSLAG

DAG 1:

Nagenieten van een leuke en leerzame eerste dag van de Koor3daagse. Kennismakingsspelletjes met Claudia Franzen, bodypercussion deel uit de nieuwe compositie 'Vrijheid' met Margré. Jan achter de piano met Buiten waait de Noordenwind en andere singing games. En nu... de pubers zijn een eigen lied aan het componeren. Twee groepen zijn nog druk bezig met decors schilderen. In een ander lokaal wordt er trombone gespeeld en een duet op de piano ingestudeerd. En een Afrikaans lied (met kleding) voor de bonte avond op zaterdag. En zo meteen nog even film kijken en dan naar bed. Morgen weer een dag!!

DAG 2:

De tweede dag van de Koor3daagse. Vandaag hard gewerkt aan 'Zingen in Brabant' onder leiding van Petra Schoonenboom en "Vrijheid': o.l.v. Claudia Franzen. Tussen de repetities door weer veel leuke ontspannende muzikale spelletjes. We hebben genoten en zeker ook van de 'Bonte avond'. Wat een talenten hebben we hier!

Morgen de laatste dag met 's middags het slotconcert. Dan laten we horen wat we allemaal geleerd hebben.

DAG 3:

Zondag 22 oktober: de laatste dag van de koor3daagse met het slotconcert. De 16 deelnemertjes uit Noord-Brabant, en het docententeam, hebben er hard aan gewerkt. De première van het, door José Retra gecomponeerde stuk 'Vrijheid' voor 3 stemmig kinderkoor was geslaagd en ook 'Zingen in Brabant' werd, soms 5 stemmig, heel mooi neergezet. Wat er in ruim 2 dagen gepresteerd is, is heel bijzonder. Het slotconcert was goed bezocht en het programma heel gevarieerd. En de meest gehoorde opmerkingen: 'Kunnen we volgend jaar weer? Maar dan langer, minstens 4 dagen en wel met 2 bonte avonden!' Of: 'Ik dacht dat ik 3 stemmig zingen in een koor niet zou kunnen. Maar ik kan het wel. Kunnen we dat in ons koor voortaan ook doen? We hebben 3 dagen heel veel blije gezichten gezien, heel veel vooruitgang gehoord bij heel veel zangertjes, en vooral heel veel plezier gemaakt met elkaar. En nu uitrusten, op tijd naar bed en morgen.... weer gewoon naar school.25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page