Zoek een boek in Harrie’s Hoek!

Muziekarchief infocentrum Heeswijk

Ter eervolle nagedachtenis aan Harrie Muskens, de pionier en grondlegger van ons omvangrijke muziekarchief, dopen we deze muziekbibliotheek om naar ‘Harrie’s Hoek’. Dit muziekarchief herbergt, naast muziek- en zangmethoden voor onderwijsdoeleinden en koorscholing, een grote hoeveelheid koormuziek speciaal voor kinder-, jeugd- en jongerenkoren.

Alle partituren, bundels, zangspelen en opnamen zijn in te zien of te beluisteren in ons Infocentrum in de Romero-zaal van de abdij van Berne te Heeswijk. Nieuwsgierig? Maak gerust een afspraak via ons contactformulier. Titels zijn ook digitaal te raadplegen in de muziekcatalogus.

Naast recente bundels beschikken we ook over bijzondere, oude muziek; muzikaal erfgoed durven we wel te stellen! En over bundels met een bijzonder achtergrondverhaal. Voor dit seizoen is de greep uit de verzameling, de bundel:

Opdat zijn kleinkinderen later nog zingend met lichtjes zouden lopen, verzamelde Wim Faber Sint Maartensliederen vanaf de jaren zeventig. Het resultaat verscheen in 1989, in een overzichtelijke bundel met 150 liederen.
Met inleidingen over de bisschop Sint Maarten, het ontstaan van Sint Maartensliederen, waar en hoe het gevierd wordt (feestdag 11 november) en het zelf maken van een Sint-Maartenslichtje. Een aantal liederen is geschreven in de streektaal uit Groningen, Drenthe, Noord-Holland, Brabant en Limburg. Het boek is uitgegeven bij: Uitgeverij Profiel, Postbus 7, 9780 AA Bedum, tel. 050-3012144 en nog altijd verkrijgbaar.

Probeer deze Tilburgse versie maar eens uit!

Edith Haverkamp-Wesselink