Regio-bijeenkomsten komen er aan: meld je nu aan!

3 Maart en 7 april zijn er workshops geweest in Eindhoven en Tilburg, met als inleiders Sylvia van der Vinne, Peggy Hegeman en Rintje te Wies; de dagen werden georganiseerd door de Stichting Maestro (Ramon van den Boom) in samenwerking met Koorplein.

Nu wil Koorplein je uitnodigen voor twee regionale bijeenkomsten:
– De bijeenkomst voor Regio Noord-Oost en Regio Zuid-Oost is woensdag 30 mei 19.00 – 21.30 uur
– De bijeenkomst voor Regio Midden en Regio West is zaterdag 26 mei 10.00 – 13.00 uur.
Beide bijeenkomsten zijn in het Infocentrum van Koorplein, Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk.
Deze bijeenkomsten zijn speciaal voor dirigenten en bestuursleden van kinder-, jeugd- en jongerenkoren en docenten van basisscholen

Regio’s Noord-Oost en Zuid-oost zijn plaatsen in de gemeenten Asten, Bergeijk, Bernheze, Best, Bladel, Boekel, Boxmeer, Cranendonck, Cuijk, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heezel-Leende, Helmond, Laarbeek, Landerd, Meierijstad, Mill en St. Hubert, Nuenen, Oirschot, Oss, Reusel-De Mierden, Sint Anthonis, Sint Michielsgestel, Someren, Son en Breugel, Waalre; en alle plaatsen in de provincie Gelderland.

Regio Midden en West zijn plaatsen in de gemeenten Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Haaren, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Vught, Waalwijk; en alle plaatsen westelijk daarvan en in de provincie Zeeland.

Bestuursleden en adviseurs van Koorplein willen met je van gedachten wisselen over de huidige situatie van de koren, maar ook voor de toekomst zoeken naar goede, reële mogelijkheden. Bijvoorbeeld door een verbetering van de binnen- en buitenschoolse samenwerking door netwerk-bijeenkomsten, cursussen en een vernieuwde website.

De indeling van een bijeenkomst is in principe:
– Ontvangst, bundels en liederen ter inzage in de muziekbibliotheek.
– Welkom, inleiding, inventarisatie van knelpunten, wensen en mogelijkheden.
– Samenvatting, afspraken.
– Afsluiting.

Er zijn voor de deelnemers geen kosten aan de avonden verbonden. Je kunt je aanmelden: secretaris@koorplein.nl, 06-20236732. Na aanmelden wordt contact met je opgenomen. Na de bijeenkomsten wordt een samenvatting opgestuurd naar de deelnemers en mensen die verhinderd waren, maar daar wel prijs op stellen.