Koorplein ontvangt meerjarige subsidie 2021-2024

Provincie Noord-Brabant | Amateurkunst

Gisterenmiddag mochten wij het heugelijke nieuws ontvangen dat Stichting Koorplein Noord-Brabant één van de achttien gelukkigen is waarvoor een meerjarige subsidie is toegekend! De Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant verdelen een bedrag van maar liefst € 614.250,- over diverse organisaties die zich in onze provincie inzetten voor amateurkunst. Een prachtig cultureel netwerk waar wij ook deel van uit maken.

De toekenning van deze subsidie maakt het ons mogelijk om in de periode 2021-2024 een mooi verlanglijstje te verwezenlijken. Met als speerpunten:

  • Bijdragen aan de verhoging van de kwaliteit van de huidige kinderkoorzang d.m.v. workshops, kennisuitwisseling en praktische ondersteuning.
  • Een actieve rol spelen in het oprichten van nieuwe koren en schoolkoren.
  • Het uitrollen van projecten waarmee alle jeugd wordt bereikt en kinderkoorzang een blijvend podium krijgt.

We mogen hierbij rekenen op samenwerking met diverse gelijkgestemde organisaties uit de Provincie Noord-Brabant.

Bij de besluiten over de subsidieverstrekking is Gedeputeerde Staten geadviseerd door de adviescommissie amateurkunst:

“De adviescommissie amateurkunst is onder de indruk geraakt van de betrokkenheid en creativiteit van mensen. De diversiteit van de aanvragen was groot. Volgens de commissie mogen we trots zijn op de hoeveelheid verenigingen, gezelschappen en samenwerkingen die we in Brabant hebben. Daar sluit ik me geheel bij aan.”

Wil van Pinxteren, gedeputeerde met Cultuur in portefeuille

Een prachtig citaat, dat laat zien dat onze provincie het belang van deze subsidie en het culturele netwerk hoog in het vaandel draagt! Lees meer hierover en wie de andere 17 gelukkigen zijn op de website van Kunstloc.