Cursus Kinderkoor Dirigent

In samenwerking met de Stichting Maestro (coördinator Ramon van den Boom) wordt momenteel een cursusaanbod ontwikkeld voor het komende werkjaar 2016-2017. De opleiding voor Kinderkoordirigent is daarvan het eerste resultaat. Dit is een uniek aanbod, tot stand gekomen door de medewerking van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, en bedoeld voor personen die reeds een conservatoriumstudie voltooid hebben.

Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Post HBO opleiding  Kinderkoordirectie

 

kkd1

Doel

Dat kinderen willen zingen is wel duidelijk. Als je rondkijkt in Nederland zie je veel initiatieven om muziek weer dichter bij de jeugd te krijgen (een van die initiatieven is bijv. “Meer muziek in de klas” van Koningin Maxima).

Inmiddels is er een groot tekort aan vakbekwame kinderkoordirigenten die structureel kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderstem.

Doelgroep

Deze post-HBO opleiding is er voor musici met een muziekvakopleiding die werken met kinder-/jeugdkoren, maar behoefte hebben zich hierin verder te bekwamen of voor musici die in de toekomst met een kinder-/jeugdkoor willen gaan werken.

Inhoud

De verschillende onderdelen die aan bod komen zijn slagtechniek, repetitietechniek, kinder-/ jeugdkoorrepertoire, practicum, groepsles zang, methodiek, zangmethodiek, algemene informatie m.b.t. kinder-/jeugdkoor en organisatie.

kkd2

Docenten

Peggy Hegeman en Louis Buskens

Wanneer, hoelang en de kosten

De opleiding vindt plaats op vrijdag en duurt een jaar van september tot half juni.

Kosten € 1700,- bij een minimum van drie deelnemers.

Contact en aanmelding

Nico Vis
0650242108
n.vis@fontys.nl