7 Okt. MuziekopleidersAkkoord | Méér Muziek in de klas

Stuur je muzikale jeugdfoto in!

Op 20 juni 2019 maakte Méér Muziek in de klas samen met het ministerie van OCW en het FCP bekend dat alle pabo’s deelnemen aan de regeling Professionalisering muziekonderwijs pabo’s. Dat betekent dat alle pabo’s werken aan de kwaliteit van het muziekonderwijs, waardoor er een nieuwe generatie leerkrachten op weg is. Dat doen de pabo’s in samenwerking met de conservatoria en het onderwijs. Om ervoor te zorgen dat deze ontwikkeling blijvend is (de regeling kent een looptijd van drie jaar), hebben de opleidingsinstituten besloten een langetermijnsamenwerking aan te gaan. Een essentiële stap op weg naar muziekonderwijs voor álle basisschoolkinderen in Nederland! Dit wordt op woensdag 7 oktober as. bezegeld met het MuziekopleidersAkkoord.

Tijdens deze dag organiseert ‘Méér Muziek in de Klas’ diverse online activiteiten voor ieder wat wils! Bekijk hier het overzicht en schrijf je in via de website van ‘Méér Muziek in de klas’.

Om onder een breed publiek aandacht te vragen voor het belang van muziekonderwijs voor het opgroeiende kind, vragen ze heel Nederland op 7 oktober een muzikale jeugdfoto te posten op sociale media. Jou dus ook! Je kunt ook al eerder een foto aan hen insturen (in hoge resolutie). Dan wordt die gebruikt in een fotocollage die op 7 oktober op spectaculaire wijze wordt onthuld in Utrecht. Hoe, dat houden ze nog even geheim! Insturen kan met behulp van dit formulier. Vraag ook je vrienden, familie en collega’s dit te doen. Zo laten we aan heel Nederland zien hoeveel plezier kinderen beleven aan muziek!